Fiskgratäng med mos och spenat

Fiskgratäng med mos och spenat.

Publicerat:

Tillagningstid:

Krämig fiskgratäng med smak av cheddarost och persilja. En perfekt vardagsrätt!

Ingredienser

5 - 7portioner

  • 5-6st
    potatisar
  • 1påse(ar)
    färsk babyspenat
  • 1st
    gul lök
  • 1st
    morot
  • olivolja
  • 3dl
    vispgrädde
  • ½dl
    riven cheddar eller parmesanost
  • saft från 1 citron
  • några kvistar bladpersilja
  • 500g
    fiskfilé av torsk, kolja eller sej
  • salt och peppar

Så lagar du

1. Sätt ugnen på 225 grader. Skala potatisen och skär den i tärningar. Koka den i saltat vatten i 8-10 minuter tills den är mjuk rakt igenom.

2. Skölj spenaten och lägg den i ett durkslag eller finmaskig sil. Ställ ovanpå den kokande potatisen i någon minut tills den slaknar. Häll av potatisen i ett annat durkslag och låt den svalna.

3. Skala och hacka löken fint. Skala och hacka moroten.

4. Stek löken och moroten i lite olivolja i en kastrull i några minuter. Häll i vispgrädden och låt den koka upp.

5. Ta av kastrullen från värmen och lägg i riven ost, krama i saften från citronen, hacka persiljan och rör ner den.

6. Smörj en ugnsfast form med lite smör.

7. Skär fiskfiléerna i mindre bitar och lägg dem och spenaten i formen. Häll på gräddsåsen.

8. Mosa potatisen, blanda den med några matskedar olivolja och lite salt och peppar.

9. Strö den mosade potatisen över fisken och sätt in alltihop i ugnen i 25-30 minuter.

10. Servera med en sallad eller grönsaker och bröd.

Dela det här receptet med dina vänner!