Fisksås med smak av ugnsbakad citron

Rå lax med vit sås på, toppad med kross av nötter.

Publicerat:

Denna sås är så enkel men ända så magisk! Jag bakar citronen på glöden, med det går lika bra att baka den i ugnen. Tänk på att citroner kan vara olika söta, så smaka av med sockret på slutet. Det är därför det står 1-2 msk socker i receptet.

Ingredienser

4 - 6portioner

  • g
    rå lax loin
  • 1st
    stor citron
  • 2dl
    créme fraiche
  • 1-2msk
    farinsocker
  • 1tsk
    salt
  • 2krm
    svartpeppar

Topping

  • 0,5dl
    pekannötter
  • 3msk
    sesamfrön

Så lagar du

1. Baka citronen på glöden eller i ugnen i 30 minuter på 200 grader.

2. Blanda ihop créme fraiche och farinsocker.

3. Ta ut citronen och stick ett hål i den och kläm ut all citronsaft. Blanda med såsen och smaka av med salt och peppar.

4. Mortla pekannötterna tillsammans med sesamfröna.

5. Skär upp laxen och salta den lätt. Ringla sedan såsen över fisken och toppa upp med det pekannötterna och sesamfrön.

Dela det här receptet med dina vänner!