Fisksoppa från grunden

Fisksoppa från grunden

Publicerat:

Tillagningstid:

Viktigaste ingrediensen i en riktigt god soppa är buljongen. Det som eventuellt blir över passar utmärkt som bas i en god fisksås, risotto eller att vända in i en pastarätt. Den går också utmärkt att frysa in för senare användning.

Ingredienser

4 - 6portioner

Fiskbuljong

  • kg
    fiskskrov
  • 1
    fänkål
  • 10
    champinjoner
  • 1
    morot
  • 1
    gul lök
  • 2
    vitlöksklyftor
  • 1
    bunt persilja
  • 2dl
    torrt vitt vin
  • 10
    svartpepparkorn
  • 5
    lagerblad
  • salt

Fisksoppa

  • 1,2kg
    benfri fisk
  • 6
    potatisar
  • 6
    tomater
  • 1
    purjolök
  • 1
    vitlöksklyfta
  • 1
    fänkål
  • 1
    liten bukett örter
  • 1msk
    söt paprikapulver
  • salt och peppar

Så lagar du

Rostad fiskbuljong

1. Filéa fiskarna och ta vara på huvuden och benen. Skölj skroven och gälarna i kallt vatten. Rosta i ugn på 180 grader i 30 minuter, tills skroven torkat och fått lite färg.

2. Lägg i kastrull med vatten tillsammans med grönsaker, svamp, lök, persilja, pepparkorn, lagerblad och en liten nypa salt.

3. Sjud försiktigt i 20 minuter. Tillsätt vitt vin, sjud ytterligare 10 minuter.

4. Låt svalna och dra i 2 timmar med skrov och grönsaker i. Sila buljongen. Nu kan buljongen reduceras till tätare smak om så önskas.

Fisksoppa

1. Skär fiskfiléerna benfria och i bitar. Koka tärnad potatis för sig.

2. Sjud fiskbuljongen med paprikapulver, purjolök, fänkål, vitlök och örter i 10 minuter.

3. Tillsätt potatis, fisk, tomat, persilja strax innan servering. Servera med ett gott bröd.

Dela det här receptet med dina vänner!