Fisksoppa med rostat parmesanbröd

Tillagningstid:

Fisksoppa med rostat parmesanbröd.

Publicerat:

Tillagningstid:

Enkel och lättlagad men otroligt smakrik fisksoppa på sej och räkor med en lyxig känsla, inte minst med det grymma brödet till.

Ingredienser

4 portioner

Soppan

  • 1
    gul lök, liten
  • 1
    morot
  • 1
    fänkål
  • 2 klyfta(or)
    vitlök
  • 2 kvist(ar)
    timjan
  • 1 krm
    vitpeppar
  • 1 tsk
    fänkålsfrön, stötta
  • 2 dl
    torrt vitt vin
  • 2 msk
    smör
  • 1 msk
    olivolja
  • 2 msk
    tomatpuré
  • 1 msk
    misopasta
  • 1 dl
    vatten
  • 1 burk(ar)
    passerade tomater
  • 2 dl
    havregrädde
  • 400 g
    sej
  • 3 dl
    räkor, skalade

Brödet

  • 4 stora skiva(or)
    surdegsbröd
  • ¾ dl
    smör
  • 4 klyfta(or)
    vitlök, riven
  • 3 msk
    parmesan, riven
  • 2 msk
    persilja, hackad

Så lagar du