Fisksoppa med rostat parmesanbröd

Fisksoppa med rostat parmesanbröd.

Publicerat:

Tillagningstid:

Enkel och lättlagad men otroligt smakrik fisksoppa på sej och räkor med en lyxig känsla, inte minst med det grymma brödet till.

Ingredienser

4portioner

Soppan

  • 1
    gul lök, liten
  • 1
    morot
  • 1
    fänkål
  • 2klyfta(or)
    vitlök
  • 2kvist(ar)
    timjan
  • 1krm
    vitpeppar
  • 1tsk
    fänkålsfrön, stötta
  • 2dl
    torrt vitt vin
  • 2msk
    smör
  • 1msk
    olivolja
  • 2msk
    tomatpuré
  • 1msk
    misopasta
  • 1dl
    vatten
  • 1burk(ar)
    passerade tomater
  • 2dl
    havregrädde
  • 400g
    sej
  • 3dl
    räkor, skalade

Brödet

  • 4 storaskiva(or)
    surdegsbröd
  • ¾dl
    smör
  • 4klyfta(or)
    vitlök, riven
  • 3msk
    parmesan, riven
  • 2msk
    persilja, hackad

Så lagar du

1. Finhacka lök, vitlök, fänkål och morot och stek det mjukt i smör och olivolja i en kastrull.

2. Häll på vin och låt det reducera ner till ½ dl.

3. Tillsätt vitpeppar, timjan, fänkål och tomatpuré och stek ytterligare 3 minuter.

4. Häll på miso, vatten, tomater och havregrädde och låt koka ihop, smaka av med salt.

5. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda smör, vitlök, parmesan och persilja till ett kryddsmör och bred rejält av detta på brödet.

6. Skär bröden i stavar, rosta i ugnen ca 7-10 minuter tills de fått fin färg.

7. Tärna fisken i 3x3 cm stora bitar och lägg ner dem i soppan, sjud ca 2-3 min. Koka inte.

8. Precis innan servering vänder du ner räkorna, spara några för dekoration.

9. Servera en tallrik soppa, toppa med räkor och finhackad persilja, och bjud det frasiga brödet till.

Tips

Använd lax, torsk eller annan fisk du har hemma i frysen. Låt den bara tina och följ sedan receptet som vanligt.

Dela det här receptet med dina vänner!