Fisksoppa med saffran
Tillagningstid:
Publicerat:
2020-11-18Tillagningstid:
Vackert solgul soppa med smak av saffran.
Ingredienser
4 portioner
- 400 gtorskfilé
- ca 1+1 tsksalt
- 1 ststor gul lök
- 600 gmjölig potatis
- 250 grotselleri
- 2 klyfta(or)vitlök, pressade
- 3 msksmör eller olivolja
- 1 litervatten
- 1kuvert saffran, 0,5 g
- 1 krmchiliflakes
- 1-2 mskpressad citron
- 100 gsvartkål eller grönkål
- ev ½ dlpumpakärnor, rostade
Så lagar du
1. Skär fisken i kuber och salta dem med 1 tsk salt.
2. Skala och finhacka löken. Fräs alltsammans med pressad vitlök i smör eller olivolja några minuter tills löken mjuknar. Skala och tärna potatis och rotselleri. Låt dem fräsa med löken ytterligare några minuter.
2. Tillsätt vattnet, saffran, chiliflakes och 1 tsk salt, koka upp och koka 10–15 minuter under lock tills potatisen och rotsellerin är mjuka.
3. Mixa gärna soppan men den behöver inte vara helt slät. Smaka av med pressad citron.
4. Ansa och skölj kålen väl. Strimla och lägg ner den i soppan tillsammans med fisken. Låt sjuda någon minut under lock. Smaka av om det behövs mer citron, salt eller kryddor.
5. Strö eventuellt över rostade pumpakärnor.