Fisksoppa med saffran och tomat

Fisksoppa med saffran och tomat.

Publicerat:

Tillagningstid:

Fisksoppa är perfekt bjudmat vintertid och den här får så god smak av vin och saffran. Receptet kan lätt dubbleras om ni är många.

Ingredienser

4portioner

  • 400g
    torsk-, sej- eller koljafilé
  • 1tsk
    salt
  • 2-3
    morötter
  • 1
    purjolök, liten
  • 1
    paprika
  • 1
    fänkål, liten
  • 1krm
    chiliflakes
  • 1klyfta(or)
    vitlök
  • 1msk
    olja
  • ¼g
    saffran (½ kuvert)
  • 2dl
    vitt vin, torrt
  • 400g
    tomater, finkrossade
  • 8dl
    vatten
  • 3
    fiskbuljongtärningar
  • 2dl
    vispgrädde
  • 1knippa(or)
    dill, ca 20 g

Så lagar du

1. Sära på de tinade fiskfiléerna och skär filéerna i bitar. Salta dem.

2. Skala morötterna och ansa alla grönsakerna. Tärna dem.

3. Fräs alla grönsaker i olivolja i en gryta tillsammans med chiliflakes och pressad vitlök tills grönsakerna börjar mjukna.

4. Tillsätt saffran, vin, tomater, vatten, buljongtärningar. Låt sjuda cirka 20 minuter.

5. Tillsätt grädden och finhackad dill. Låt koka upp.

6. Strax före serveringen: Hetta upp soppan och lägg ner fiskbitarna. Låt sjuda försiktigt 2–3 minuter. Smaka av om det behövs mer salt.

Dela det här receptet med dina vänner!