Fisksoppa med saffran och tomat

Tid:

Fisksoppa med saffran och tomat.

Tid:

Fisksoppa är perfekt bjudmat vintertid och den här får så god smak av vin och saffran. Receptet kan lätt dubbleras om ni är många.

Ingredienser

4 portioner

  • 400 g
    torsk-, sej- eller koljafilé
  • 1 tsk
    salt
  • 2-3
    morötter
  • 1
    purjolök, liten
  • 1
    paprika
  • 1
    fänkål, liten
  • 1 krm
    chiliflakes
  • 1 klyfta(or)
    vitlök
  • 1 msk
    olja
  • ¼ g
    saffran (½ kuvert)
  • 2 dl
    vitt vin, torrt
  • 400 g
    tomater, finkrossade
  • 8 dl
    vatten
  • 3
    fiskbuljongtärningar
  • 2 dl
    vispgrädde
  • 1 knippa(or)
    dill, ca 20 g

Så lagar du