Fisksoppa med saffran

Fisksoppa med saffran

Publicerat:

Tillagningstid:

Vackert solgul soppa med smak av saffran.

Ingredienser

4portioner

  • 400g
    torskfilé
  • ca 1+1tsk
    salt
  • 1st
    stor gul lök
  • 600g
    mjölig potatis
  • 250g
    rotselleri
  • 2klyfta(or)
    vitlök, pressade
  • 3msk
    smör eller olivolja
  • 1liter
    vatten
  • 1
    kuvert saffran, 0,5 g
  • 1krm
    chiliflakes
  • 1-2msk
    pressad citron
  • 100g
    svartkål eller grönkål
  • ev ½dl
    pumpakärnor, rostade

Så lagar du

1. Skär fisken i kuber och salta dem med 1 tsk salt.

2. Skala och finhacka löken. Fräs alltsammans med pressad vitlök i smör eller olivolja några minuter tills löken mjuknar. Skala och tärna potatis och rotselleri. Låt dem fräsa med löken ytterligare några minuter.

2. Tillsätt vattnet, saffran, chiliflakes och 1 tsk salt, koka upp och koka 10–15 minuter under lock tills potatisen och rotsellerin är mjuka.

3. Mixa gärna soppan men den behöver inte vara helt slät. Smaka av med pressad citron.

4. Ansa och skölj kålen väl. Strimla och lägg ner den i soppan tillsammans med fisken. Låt sjuda någon minut under lock. Smaka av om det behövs mer citron, salt eller kryddor.

5. Strö eventuellt över rostade pumpakärnor.

Dela det här receptet med dina vänner!