Tareqs laxtaco

Fisktaco med färsk korianderblad och avocado.

Publicerat:

Tillagningstid:

En ny tolkning av en mexikansk klassiker. Den här rätten lagar Tareq Taylor över öppen eld i Lyckomaten, för visst blir man glad av att vara ute i naturen?

Ingredienser

4portioner

Dukkha

  • 3dl
    sesamfrön, vita
  • 1tsk
    dillfrön
  • ½tsk
    chiliflakes
  • ½tsk
    citronpeppar
  • 1msk
    korianderfrön
  • 1msk
    senapsfrön
  • 1tsk
    kryddpeppar
  • 1msk
    spiskummin
  • tsk
    svartpeppar, hel

Mango-limesalsa

  • 1
    mango, tärnad
  • 1
    lime, pressad
  • ½
    röd chili, hackad
  • 1msk
    färsk mynta, hackad
  • 1msk
    färsk koriander, hackad
  • 1krm
    salt

Fisktaco

  • 400g
    laxfilé
  • 2msk
    dukkah
  • ½
    spetskål
  • 1msk
    olivolja
  • salladslök
  • 1dl
    majskorn
  • 1
    avocado
  • tacobröd, mjuka eller hårda

Så lagar du

Dukkha

1. Rosta sesamfrön tillsamans med övriga kryddor till det börjar dofta gott och sesamfrönen blir gyllene. Rör ofta!

2. Krossa sedan blandningen i en mortel eller mixa i matberedare.

3. Tillsätt sedan resten (ca 2 dl) orostade sesamfrön och salt.

Mango-limesalsa

Blanda samman alla ingredienser.

Fisktaco

1. Stek laxen i ett hett stekjärn utan fett. Krydda med dukkah. Lägg till sidan på en tallrik.

2. Strimla spetskålen och stek den hastigt i olivolja. Lägg upp på tallrik.

3. Strimla samtliga grönsaker och lägg i skålar. Servera med mango-limesalsa.

Dela det här receptet med dina vänner!