Fisktacos
Tillagningstid:
Publicerat:
2014-11-12Tillagningstid:
Panerad och krispig fisk som passar perfekt som tacos med smarriga tillbehör.
Ingredienser
4 portioner
- 400 gsejfilé eller torsk
- 250 mlvetemjöl
- 2 tskmajsstärkelse
- ½ tskbakpulver
- ½ tskbikarbonat
- 1 tsksalt
- 2 msksmält smör
- 300 mlljus öl
- 500 mlmatolja
Picklad lök
- 1 stsilverlök
- 1 strödlök
- 0,5 dlvatten
- 0,5 dlsocker
- 0,5 dläppelcidervinäger
Sås
- 2 dlmatlagningsyoghurt
- 1 dlsambal oelek (eller efter eget behag)
- 1 stcitron, rivet skal och saft
Till servering
- 8 sttacoskal
- 1 stkrispigt salladshuvud
- 16-20 stcocktailtomater
- 4 stsalladslökar
- 200 gkrispig sallad
Så lagar du
Fisken
1. Blanda samman alla torra ingredienser. Tillsätt det smälta smöret. Tillsätt det ljusa ölet tills du har fått en konsistens som liknar våt färg.
2. Skär ner fisken i små bitar och lag bitarna i smeten.
3. Hetta upp oljan till ca 160 grader och lägg i några fiskbitar i taget. Fritera tills bitarna är gyllenbruna. Ta upp och låt bitarna rinna av på hushållspapper.
4. Servera i tacoskal med sallad, salladslök, tomater, picklad lök och sås.
Picklad lök
1. Skala och skiva löken tunt. Blanda samman vatten, socker och vinäger.
2. Lägg i löken och låt allt ligga och dra minst 30 minuter.
Sås
1. Blanda samman ingredienserna.