Fisktacos

Tillagningstid:

Publicerat:

Tillagningstid:

Panerad och krispig fisk som passar perfekt som tacos med smarriga tillbehör.

Ingredienser

4 portioner

  • 400 g
    sejfilé eller torsk
  • 250 ml
    vetemjöl
  • 2 tsk
    majsstärkelse
  • ½ tsk
    bakpulver
  • ½ tsk
    bikarbonat
  • 1 tsk
    salt
  • 2 msk
    smält smör
  • 300 ml
    ljus öl
  • 500 ml
    matolja

Picklad lök

  • 1 st
    silverlök
  • 1 st
    rödlök
  • 0,5 dl
    vatten
  • 0,5 dl
    socker
  • 0,5 dl
    äppelcidervinäger

Sås

  • 2 dl
    matlagningsyoghurt
  • 1 dl
    sambal oelek (eller efter eget behag)
  • 1 st
    citron, rivet skal och saft

Till servering

  • 8 st
    tacoskal
  • 1 st
    krispigt salladshuvud
  • 16-20 st
    cocktailtomater
  • 4 st
    salladslökar
  • 200 g
    krispig sallad

Så lagar du