Krispiga fisktacos

Tillagningstid:

Fisktacos.

Publicerat:

Tillagningstid:

Färdiga tortillas är behändiga att ha i skåpet men de har inte mycket gemensamt med äkta tortillas. Vi gör tortillas på masa harina, ett majsmjöl som man traditionellt bakar tortillas av. Här serveras de med en mexikansk salsa, en avocadoröra och friterad fisk. En fylld tortilla kallas förresten taco. Nu vet du det också.

Ingredienser

4 portioner

Tortillas

  • 5 dl
    masa harina majsmjöl, hittas i välsorterade etniska butiker
  • 4 dl
    varmt vatten
  • 1 tsk
    salt

Pico de gallo

  • 3
    tomater, ekologiska
  • 1 kruk(or)
    koriander
  • 1
    silverlök
  • 1 klyfta(or)
    vitlök
  • 1
    chilifrukt
  • 2
    limefrukter, saften
  • salt och peppar

Avokadokräm

  • 2
    avokado
  • 1
    lime
  • 1 msk
    olivolja
  • salt

Friterad sik eller gös

  • 300 g
    gös eller sik
  • 1 dl
    vetemjöl
  • 2
    ägg
  • 3 dl
    panko, ströbröd
  • strimlad rödkål till servering

Så lagar du