Krispiga fisktacos

Fisktacos.

Publicerat:

Tillagningstid:

Färdiga tortillas är behändiga att ha i skåpet men de har inte mycket gemensamt med äkta tortillas. Vi gör tortillas på masa harina, ett majsmjöl som man traditionellt bakar tortillas av. Här serveras de med en mexikansk salsa, en avocadoröra och friterad fisk. En fylld tortilla kallas förresten taco. Nu vet du det också.

Ingredienser

4portioner

Tortillas

  • 5dl
    masa harina majsmjöl, hittas i välsorterade etniska butiker
  • 4dl
    varmt vatten
  • 1tsk
    salt

Pico de gallo

  • 3
    tomater, ekologiska
  • 1kruk(or)
    koriander
  • 1
    silverlök
  • 1klyfta(or)
    vitlök
  • 1
    chilifrukt
  • 2
    limefrukter, saften
  • salt och peppar

Avokadokräm

  • 2
    avokado
  • 1
    lime
  • 1msk
    olivolja
  • salt

Friterad sik eller gös

  • 300g
    gös eller sik
  • 1dl
    vetemjöl
  • 2
    ägg
  • 3dl
    panko, ströbröd
  • strimlad rödkål till servering

Så lagar du

Tortillas

1. Blanda majsmjöl och salt.

2. Häll i vattnet och blanda med handen till en smidig deg som inte är för torr.

3. Täck och låt vila ca 30 minuter.

4. Forma degen till golfbollsstora bollar.

5. Pressa bollarna mellan bakplåtspapper t.ex. med en stekpanna.

6. Stek i gjutjärnspanna ca 1 minut, vänd och kör 30 sekunder till.

7. Håll varma under handduk tills de är dags att serveras.

Pico de gallo

1. Finhacka alla ingredienserna.

2. Smaka upp med limesaft, salt och peppar.

Avokadokräm

Mixa avokadon slät tillsammans med limejuice, olivolja och salt.

Friterad sik eller gös

1. Skär fisken i bitar på ca 30 gram.

2. Vänd fiskbitarna i mjöl och ägg och till sist i panko.

3. Fritera på 160 grader tills fiskbitarna är gyllene, ca 2-3 minuter.

4. Garnera med finstrimlad rödkål.

Dela det här receptet med dina vänner!