Krispiga fisktacos
Tillagningstid:
Publicerat:
2020-10-22Tillagningstid:
Färdiga tortillas är behändiga att ha i skåpet men de har inte mycket gemensamt med äkta tortillas. Vi gör tortillas på masa harina, ett majsmjöl som man traditionellt bakar tortillas av. Här serveras de med en mexikansk salsa, en avocadoröra och friterad fisk. En fylld tortilla kallas förresten taco. Nu vet du det också.
Ingredienser
4 portioner
Tortillas
- 5 dlmasa harina majsmjöl, hittas i välsorterade etniska butiker
- 4 dlvarmt vatten
- 1 tsksalt
Pico de gallo
- 3tomater, ekologiska
- 1 kruk(or)koriander
- 1silverlök
- 1 klyfta(or)vitlök
- 1chilifrukt
- 2limefrukter, saften
- salt och peppar
Avokadokräm
- 2avokado
- 1lime
- 1 mskolivolja
- salt
Friterad sik eller gös
- 300 ggös eller sik
- 1 dlvetemjöl
- 2ägg
- 3 dlpanko, ströbröd
- strimlad rödkål till servering
Så lagar du
Tortillas
1. Blanda majsmjöl och salt.
2. Häll i vattnet och blanda med handen till en smidig deg som inte är för torr.
3. Täck och låt vila ca 30 minuter.
4. Forma degen till golfbollsstora bollar.
5. Pressa bollarna mellan bakplåtspapper t.ex. med en stekpanna.
6. Stek i gjutjärnspanna ca 1 minut, vänd och kör 30 sekunder till.
7. Håll varma under handduk tills de är dags att serveras.
Pico de gallo
1. Finhacka alla ingredienserna.
2. Smaka upp med limesaft, salt och peppar.
Avokadokräm
Mixa avokadon slät tillsammans med limejuice, olivolja och salt.
Friterad sik eller gös
1. Skär fisken i bitar på ca 30 gram.
2. Vänd fiskbitarna i mjöl och ägg och till sist i panko.
3. Fritera på 160 grader tills fiskbitarna är gyllene, ca 2-3 minuter.
4. Garnera med finstrimlad rödkål.