Ingredienser

4portioner

  • 600g
    benfri fiskfilé, Msc-märkt
  • 1st
    ekologisk lime, skalet
  • ½st
    röd spansk peppar
  • 2st
    vitlöksklyftor
  • 4cm
    färsk ingefära, riven
  • 1msk
    olivolja

Tillbehör

  • 1st
    ekologisk lime, klyftad
  • 3dl
    färdig tacosalsa
  • 3 dl
    gräddfil
  • 100g
    ost, riven
  • 1burk(ar)
    majs
  • ½paket
    cocktailtomater, hackade
  • 8st
    mjuka tortillas eller 12 små tacotubs

Avokadosalsa

  • 2st
    avokado, hackade
  • 1st
    lime, pressad
  • 1st
    röd lök, hackad
  • ½st
    röd spansk peppar, hackad
  • salt

Så lagar du

1. Sätt ugnen på 150 grader.

2. Gnid in fisken med rivet limeskal (spara resten till salsan nedan), spansk peppar, vitlök, ingefära och olja. Salta och ställ åt sidan.

3. Gör avokadosalsa (nedan), lägg upp och duka fram önskade tillbehör. Värm tortillas eller tacoskal i ugnen några minuter.

4. Grilla fisken i het panna så att den är just färdig de vill säga har en lite mjuk kärna längst in. Lägg upp på ett fat och dela den försiktigt med en gaffel. Njut!

Avokadosalsa:

1. Blanda samtliga ingredienser.

Dela det här receptet med dina vänner!