Fisktacos

Fisktacos

Publicerat:

Tillagningstid:

Panerad och krispig fisk som passar perfekt som tacos med smarriga tillbehör.

Ingredienser

4portioner

  • 400g
    sejfilé eller torsk
  • 250ml
    vetemjöl
  • 2tsk
    majsstärkelse
  • ½tsk
    bakpulver
  • ½tsk
    bikarbonat
  • 1tsk
    salt
  • 2msk
    smält smör
  • 300ml
    ljus öl
  • 500ml
    matolja

Picklad lök

  • 1st
    silverlök
  • 1st
    rödlök
  • 0,5dl
    vatten
  • 0,5dl
    socker
  • 0,5dl
    äppelcidervinäger

Sås

  • 2dl
    matlagningsyoghurt
  • 1dl
    sambal oelek (eller efter eget behag)
  • 1st
    citron, rivet skal och saft

Till servering

  • 8st
    tacoskal
  • 1st
    krispigt salladshuvud
  • 16-20st
    cocktailtomater
  • 4st
    salladslökar
  • 200g
    krispig sallad

Så lagar du

Fisken

1. Blanda samman alla torra ingredienser. Tillsätt det smälta smöret. Tillsätt det ljusa ölet tills du har fått en konsistens som liknar våt färg.

2. Skär ner fisken i små bitar och lag bitarna i smeten.

3. Hetta upp oljan till ca 160 grader och lägg i några fiskbitar i taget. Fritera tills bitarna är gyllenbruna. Ta upp och låt bitarna rinna av på hushållspapper.

4. Servera i tacoskal med sallad, salladslök, tomater, picklad lök och sås.

Picklad lök

1. Skala och skiva löken tunt. Blanda samman vatten, socker och vinäger.

2. Lägg i löken och låt allt ligga och dra minst 30 minuter.

Sås

1. Blanda samman ingredienserna.

Dela det här receptet med dina vänner!