Fixarfesten - Dantes bästa plockmat

Fixarfesten - Dantes bästa plockmat

Ingredienser

6portioner

Fingertoast

  • 1paket
    formfranska (rostbröd)
  • 1st
    gräddost
  • smör (att bre med)
  • salt (lite)

Salsa rosan

  • 0,5dl
    ketchup
  • 1,5dl
    majonäs
  • ½
    citron (saft)
  • salt (efter smak)

Mozzarellaboll

  • 20st
    mini-mozzarellabollar
  • 20st
    färska hallon
  • 20st
    basilikablad (färska)
  • balsamvinägerglaze (trögflytande balsamvinäger)
  • 20st
    tandpetare

Chokladmousse

  • 2dl
    vispgrädde
  • 200g
    mjölkchoklad
  • 200g
    färskost
  • 2msk
    florsocker
  • 1krm
    salt
  • bär

Melonbollar

  • ½st
    vattenmelon
  • 1st
    honungsmelon/annan melon

Godisspett

  • lösgodis
  • grillspett

Så lagar du

Fingertoast

  1. Blanda ketchup med majonnäs. Pressa i citronsaft och häll i lite salt.
  2. Stansa ut runda brödbitar. Bre på smör och hyvla på ost. Salta liiiiite! Kör i mackjärn tills de blivit gyllenbruna och osten smält.
  3. Ät med salsa rosan.

Hallon- och mozzarellasnitt

  1. Skiva till mozzarellabollarna så att det blir en platt botten. På så vis välter dem inte när vi sticker i hallonet!
  2. Stick i en tandpetare ett upp-och nedvänt hallon. Häll i lite balsamvinägerglaze i varje hallon och avsluta med ett basilkablad.

Chokladmousse

  1. Smält choklad.
  2. Vispa ned färskost och florsocker.
  3. Vänd ner vispad vispgrädde.
  4. Lägg i spritspåse. Spritsa i höga, små, glas. Toppa med bär.

Melonbollar

  1. Ta ut kärnhuset på honungsmelonen.
  2. Använd kuljärnet för att göra melonkulor ur melonerna.

Godisspett

  1. Trä ditt favoritgodis på grillspett!

Dela det här receptet med dina vänner!