Fixarfesten - Dantes dessertpizzor

Dantes Dessertpizzor

Publicerat:

Förberedelsetid:

Tillagningstid:

Dessertpizzan i Fixaräventyret gjorde total succé! Degen kan vara tidskrävande och har du inte tid att göra egen pizzadeg brukar det gå bra att köpa degbollar från vilken lokal pizzeria som helst. Hoppas pizzan blir lika uppskattad som hos äventyrarna!

Ingredienser

4portioner

Pizzadeg

  • 10g
    jäst
  • 18g
    salt
  • 300g
    vatten
  • 500g
    vetemjöl special

Färskost med vit choklad

  • 300g
    färskost
  • 100g
    vit choklad

Topping

  • salt kolasås
  • godis
  • marshmallows
  • chokladsås
  • t ex blåbär och jordgubbar

Så lagar du

  1. Blanda jäst, salt och vatten. Rör om tills jästen och saltet löst sig.
  2. Blanda ner mjölet och knåda tills degen gått ihop. Låt vila i rumstemperatur en timme.
  3. Efter en timme: Dela degen i fyra lika stora bitar. Gör pizzabollar genom att vika in sidorna på bollen tills den är rund och spänd. Placera bollarna på en mjölad ugnsform.
  4. Täck med plastfolie och låt jäsa rumstemperatur i sex timmar.

När det återstår en timme av pizzabollarnas jästid börjar du förbereda toppningen.

  1. Smält chokladen i mikron. För mig krävdes det två omgångar i mikron. Först en minut på maxeffekt. Därefter rörde jag om med en sked för att därefter mikra chokladen ytterligare 45 sekunder. Förvara i kyl fram tills pizzorna ska monteras.
  2. Blanda ihop den smälta chokladen med färskosten och honungen i en glasskål.
  3. Rör ihop kolasåsen med granskottssirapen och saltet.
  4. Dela blåbären och jordgubbarna i pizzavänliga bitar.
  5. Värm på pizzastenen. Använder du en ugn använder du grillfunktionen och temperaturen 250°.

Pizzabakning och montering

  1. Att öppna pizzadegen med händerna är svårt att beskriva i text. Jag föreslår därför att du googlar ”how to strech a pizza-dough”. Det finns otaliga videos med olika tekniker för att öppna pizzabollar. I annat fall kan du använda en kavel. Då kommer kanterna inte att bli sådär härligt luftiga, men pizzan kommer smaka gott ändå!
  2. Baka pizzan utan toppning på pizzastenen i 4-5 minuter.
  3. Bred ut chokladkräm och toppa med det du tycker är gott. Jag gillar att toppa med bären och att därefter rippla över den salta kolasåsen.
  4. Slicea och ät!

Dela det här receptet med dina vänner!