Fixarkorv i bröd

Fixarkorv i bröd

Publicerat:

Förberedelsetid:

Tillagningstid:

En inbakad korv, som att korven får sin egen sovsäck. Att göra eget bröd ger rätten det där lilla extra. Hoppas det smakar!

Ingredienser

8portioner

  • 3,5dl
    vatten
  • 0,25paket
    jäst
  • 1tsk
    paprikapulver
  • 3tsk
    salt
  • 2msk
    socker
  • 600g
    vetemjöl
  • 8st
    korvar
  • 2st
    ägg

Så lagar du

1. Blanda vatten, jäst, paprikapulver, salt och socker tills jästen upplösts.
2. Blanda ner mjölet. Knåda tills degen är smidig, i ca 5-10 minuter.
3. Jäs i rumstemperatur i 2-3 timmar.

1. Tänd elden. Placera kolen/veden på en sida så att det går att baka korvarna på indirekt värme, annars är risken stor att de bränns.
2. Dela degen i åtta lika stora bitar.
3. Linda in varje korv med deg så att nästan hela korven täcks. En liten bit av varje korv ska sticka ut!
4. Pensla korvbröden med uppvispat ägg. Detta för att de ska bli vackert gyllenbruna.
5. Placera de inbakade korvarna i en ugnsform med bakplåtspapper i botten. Täck över med aluminiumfolie och baka på elden i ca 20 minuter. OBS. Det är viktigt att vaka över korvarna. Om det är för varmt, flytta längre från glöden. De är färdiga när bröden är gyllenbruna och korvarna varma.
6. Servera med ketchup och senap.

Dela det här receptet med dina vänner!