Fjällfisk med gräddkokta kantareller, sotad vitkål och höstäpple

Tillagningstid:

Fjällfisk med gräddkokta kantareller, sotad vitkål och höstäpple.

Publicerat:

Tillagningstid:

Låt elden och kolet göra jobbet! Fisken tillagas på träplanka över öppen eld och vitkålen läggs hel på den glödande kolen. Njut av denna härliga vinterrätt tillsammans med goda vänner!

Ingredienser

4–6 portioner

Fisk på planka

  • 2 st
    fiskar, ca 500-700 g/st
  • salt
  • socker
  • peppar
  • vildplockat ört, t ex älgört eller rölleka

Gräddkokta kantareller med brunost

  • ca 4 dl
    kantareller, rensade
  • 2-3 msk
    smör
  • 1
    gul lök
  • 2 dl
    vispgrädde
  • ½ dl
    mjölk
  • salt och peppar
  • ca 20 g
    brunost

Sotad vitlåk/rotselleri med höstäpple

  • vitkålshuvud/rotselleri
  • höstäpplen

Topping

  • 2-3 msk
    lingon, lätt sockrade

Så lagar du