Fläderblomssaft

Fläderblomssaft och fläderbärssaft.

Publicerat:

Tillagningstid:

Flädersaft är lättlagad lyx som går att frysa. Njut den året om när du vill ha sommarkänsla i magen.

Ingredienser

  • 40 blomklasar
    fläderblommor
  • 2liter
    vatten
  • ca 2kg
    socker
  • 4
    citroner
  • 5-6
    äpplen

Så lagar du

1. Koka upp vatten och socker i en stor kastrull. Rör tills sockret löst sig.

2. Rensa och skölj blomklasarna medan du väntar på uppkoket.

3. Lägg dem i en bunke som tål hett vatten.

4. Skölj och dela äpplen och 2 citroner. Lägg dem i bunken.

5. Pressa i saften från resterande 2 citroner.

6. Häll över det kokheta vattnet i bunken och rör om.

7. Kyl och förvara bunken i kylen i tre dygn.

8. Sila av saften och häll i väl rengjorda flaskor.

Tips

Vill du vara helt säker på att du inte får in några mikroorganismer i saften kan du koka upp den helt snabbt innan du tappar den på flaska.

Dela det här receptet med dina vänner!