Flamberad hemmagjord brännvinsglögg
Publicerat:
2016-12-02Tillagningstid:
Gomorron Sveriges dryckesexpert Per Styregård bjuder på en lite ovanlig variant på glögg. Recept från Skansen.
Ingredienser
- ½literbrännvin
- 100gblandade klassiska glöggkryddor (kanelstång, kardemummakärnor, pomeransskal, fikon, russin, mandel, hel torkad ingefära, stjärnanis, nejlikor)
- 1stsockertopp alt. en näve sockerbitar
Så lagar du
1. Häll brännvinet över glöggkryddorna. Låt stå under lock över natten.
2. Placera en sockertopp eller en näve sockerbitar på ett finmaskigt galler ovanför glöggrytan. Se till att inget i närheten eller ovanför grytan kan ta eld. Värm sedan upp vätskan lite och sätt eld på den.
3. Ös den brinnande vätskan över sockertoppen/bitarna med en soppslev tills allt socker smält och runnit ner i grytan.
4. Smaka av och servera.