Flamberad hemmagjord brännvinsglögg

Sockertopp som brinner.

Publicerat:

Tillagningstid:

Gomorron Sveriges dryckesexpert Per Styregård bjuder på en lite ovanlig variant på glögg. Recept från Skansen.

Ingredienser

  • ½liter
    brännvin
  • 100g
    blandade klassiska glöggkryddor (kanelstång, kardemummakärnor, pomeransskal, fikon, russin, mandel, hel torkad ingefära, stjärnanis, nejlikor)
  • 1st
    sockertopp alt. en näve sockerbitar

Så lagar du

1. Häll brännvinet över glöggkryddorna. Låt stå under lock över natten.

2. Placera en sockertopp eller en näve sockerbitar på ett finmaskigt galler ovanför glöggrytan. Se till att inget i närheten eller ovanför grytan kan ta eld. Värm sedan upp vätskan lite och sätt eld på den.

3. Ös den brinnande vätskan över sockertoppen/bitarna med en soppslev tills allt socker smält och runnit ner i grytan.

4. Smaka av och servera.

Dela det här receptet med dina vänner!