Fläsk och kål i wok

Fläsk och kål i wok.

Publicerat:

Tillagningstid:

Ingredienser

4portioner

  • 300g
    fläskkarré, tunt skivad
  • 1dl
    kinesiskt vin
  • 3klyfta(or)
    vitlök, tunt skivade
  • 3msk
    solrosolja
  • 2msk
    fermenterade sojabönor, torkade
  • ½
    spetskålshuvud
  • 1
    gul lök
  • 1-2
    morötter
  • ½dl
    kinesisk soja
  • salt
  • ris till servering

Så lagar du

1. Lägg det strimlade köttet i en skål och slå på vinet och vitlöken. Låt köttet marinera i ca 20 minuter.

2. Under tiden: strimla spetskål, gul lök och morötter.

3. Hetta upp en stor wok och slå i oljan. Stek köttet och sojabönorna i oljan tills det är genomstekt och har fått fin färg.

4. Ta upp köttet ur woken och lägg det i en djup tallrik - försök att behålla oljan i woken.

5. Stek grönsakerna i samma olja på högsta värme i ca 1 minut. Tillsätt köttet och all köttsaft. Tillsätt soja och smaka eventuellt av med mer salt om det behövs. Servera som det är eller med lite kokt ris.

Dela det här receptet med dina vänner!