Fläskfilé med örtsås och nykokta primörer

Fläskfilé med örtsås och nykokta primörer

Ingredienser

4portioner

  • 600g
    fläskfilé
  • 1msk
    smör
  • 1tsk
    salt
  • 1/2tsk
    salt

<b>Örtsås:</b>

  • 2msk
    koncentrerad kalvfond
  • 1 1/2dl
    vatten
  • 1 1/2dl
    torrt vitt vin
  • 2 1/2dl
    mellangrädde
  • 1-2tsk
    maizena majstärkelse
  • 1kruk(or)
    mejram
  • 1kruk(or)
    timjan
  • 1knippa(or)
    bladpersilja
  • 1-2krm
    salt
  • svartpeppar

<b>Primörer</b>

  • 800g
    färskpotatis
  • 1knippa(or)
    späda morötter
  • 1knippa(or)
    salladslök
  • 1ask(ar)
    sockerärtor

Så lagar du

1. Sätt ugnen på 125º.

2. Putsa och skär fläskfilén i tjocka skivor. Platta till dem med handen och bryn dem runt om i smör. Salta och peppra. Flytta över dem till en ugnssäker form. Stek dem mitt i ugnen tills innertemperaturen är 66º.

3. Blanda kalvfond, vatten, vin och grädde och låt koka ca 10 minuter. Red av med majsstärkelse utrörd i vatten. Hetta upp såsen och mixa ner blad av örterna precis före servering.

4. Borsta och skrubba potatisen. Koka den i lättsaltat vatten. Lägg ner ansade morötter efter ca 10 minuter, koka ytterligare 5 minuter och lägg till sist ner salladslök och sockerärtor som bara behöver koka 1 minut.

Dela det här receptet med dina vänner!