Fläskfilé med stekta grönsaker och rösti

Fläskfilé med rösti.

Publicerat:

Tillagningstid:

Snabblagad middag med mycket smaker. Du kan själv variera vilka grönsaker du vill servera till fläskfilén.

Ingredienser

4portioner

Fläskfilé

  • 600g
    fläskfilé
  • 2msk
    smör
  • salt och peppar
  • 1st
    paprika
  • 150g
    champinjoner
  • 150g
    sockerärtor
  • 1dl
    vitt vin
  • 1msk
    höns- eller oxfond
  • 1msk
    vinäger
  • 1msk
    honung
  • 1tsk
    kinesisk soja

Rösti

  • 800g
    kokt riven potatis
  • 100g
    riven ost
  • 2msk
    smör
  • salt och peppar

Så lagar du

1. Blanda potatis och ost med salt och peppar. Hetta upp smör i en panna och lägg i potatisen och tryck till den något.

2. Låt potatisen ligga still i pannan tills den fått fin färg och vänd runt den (använd gärna ett fat som hjälp för att vända röstin). Stek den på andra sidan till röstin är genomvarm.

3. Skiva fläskfilén i tunna skivor och strimla grönsakerna. Stek köttet i smör på hög värme tills det fått fin färg, salta och peppra.

4. Lyft ur köttet och stek grönsakerna hastigt.

5. Lägg tillbaka köttet i pannan och tillsätt vin, fond, vinäger, honung och soja. Låt allt koka ihop någon minut och servera med röstin.

Dela det här receptet med dina vänner!