Fläskstrudel från Österrike

Tillagningstid:

Publicerat:

Tillagningstid:

En strudel är ett bakverk med gamla anor och är i Sverige kanske mest känt som en efterrätt fylld med äpplen men bakverket kan fyllas på många olika vis. Jag valde att göra en strudel med fläskkött och surkål för att fånga in smakminnen från en resa till Wien i det spröda krispiga skalet. Servera som en lunch med en sallad till eller gör ett härligt pumpamos och kanske österikiskt äppelmos.

Ingredienser

4 portioner

  • 2 msk
    smör
  • 1
    purjolök
  • 250 g
    kastanjechampinjoner eller annan svamp
  • 300 g
    färsk korv på fläskkött, t ex bratwurst eller salsiccia
  • 1 kvist(ar)
    timjan
  • 1 kvist(ar)
    rosmarin
  • 1 dl
    köttbuljong på fond
  • 3 msk
    bladpersilja, finhackad
  • ca 1 dl
    sauerkraut
  • 1
    ägg
  • salt och nymald svartpeppar
  • 12-16
    blad filodeg, tinad
  • ca 100 g
    smält smör

Så lagar du