Flatbread

Flatbread

Publicerat:

Förberedelsetid:

Tillagningstid:

Ett nybakat bröd är alltid uppskattat och behöver inte vara särskilt krångligt eller tidskrävande. Dessa flatbread går att toppa med allsköns ljuvligheter som god ost, örter, fint skurna grönsaker, oliver och annat. Till en indisk gryta passar det med ett vitlökssmör på. Ät det allra helst fortfarande varmt!

Ingredienser

4portioner

  • 25g
    jäst
  • 2 ½dl
    fingervarmt vatten
  • 1tsk
    honung
  • 1tsk
    salt
  • 6-7dl
    vetemjöl
  • 2msk
    olivolja
  • flingsalt
  • 2 st
    vitlöksklyftor
  • 50g
    smält smör

Så lagar du

  1. Smula jästen i en bunke. Häll det fingervarma vattnet över jästen. Rör tills jästen lösts upp. Blanda ner honungen och salt. Rör i vetemjöl lite i taget tills du har en deg som börjar släppa från kanterna av bunken.
  2. Ta upp degen och dela den i fyra delar. Forma varje del till en rund boll. Låt bollarna jäsa under en handduk eller plastfolie i cirka 20 minuter i rumstemperatur eller 2–3 timmar i kylskåpet.
  3. Sätt ugnen på 250 grader.
  4. Kavla ut degbollarna till ett avlångt bröd. Pensla med lite olivolja. Grädda pizzorna mitt i ugnen cirka 10 min.
  5. Hacka vitlöksklyftorna och lägg tillsammans med smör i en liten kastrull. Smält smöret och låt det bubbla någon minut.
  6. Strö på lite flingsalt och pensla med smält vitlökssmör när bröden kommer ut ur ugnen.

Dela det här receptet med dina vänner!