Flatbröd med endive och radicchio

Flatbröd med endiver.

Publicerat:

Tillagningstid:

Knaprigt bröd med sallad blir ett gott och vackert tillbehör till en ostbricka eller en lunchrätt om du serverar en mozzarella eller vispad ricotta till. Det ljuvliga i när en besk sallad förvandlas till något sötbeskt karamelligt är förtjusande.

Ingredienser

4portioner

  • ½paket
    jäst
  • 2dl
    ljummet vatten
  • 1nypa(or)
    socker
  • 1msk
    olivolja + lite extra
  • dl
    vetemjöl
  • 2
    endiver skurna i kvartar på längden eller radicchioblad från 1 salladshuvud
  • 1/4tsk
    salt

Så lagar du

1. Lös upp jästen i lite av vattnet och tillsätt socker. Häll i resten av vattnet samt olivolja.

2. Tillsätt sedan lite mjöl i taget tills du har en fast deg som släpper från kanterna. av vattnet samt olivolja. Tillsätt sedan lite mjöl i taget tills du har en fast deg som släpper från kanterna. Lägg tillbaka i bunken, täck med plastfolie och låt degen jäsa i cirka 30 minuter.

3. Sätt ugnen på 225 grader.

4. Dela degen i fyra delar och kavla varje del till ett runt bröd. Lägg upp på bakplåtspapper.

5. Pensla med olivolja och strö över lite flingsalt. Lägg på endiver och pressa in dem i brödet med handflatan.

6. Baka bröden i cirka 15 minuter eller tills de är gyllenbruna och krispiga.

Tips

Servera med en god, krämig ost som färsk ricotta, chevre eller en brillat savarin till exempel.

Dela det här receptet med dina vänner!