Flytande räkmacka med confiterad äggula i het räksoppa

Tillagningstid:

Flytande räkmacka med confiterad äggula i het räkvägg.

Publicerat:

Tillagningstid:

Het räksoppa serverad med en frasig och krämig räkmacka med confiterad äggula på toppen! För mig är detta som att servera semla i hetvägg. Lyxigt och otroligt gott!

Ingredienser

4 portioner

Confiterade äggulor

  • 4 st
    äggulor
  • 3-4 dl
    olja

Räkmacka

  • 1 kg
    färska räkor
  • 4 skiva(or)
    bröd
  • 50 g
    smör
  • 1 dl
    färskost
  • 1 kruk(or)
    dill
  • 1 st
    citron
  • 2 msk
    bärvinäger, gärna på hallon, jordgubbar eller åkerbär

Het räkvägg (soppa)

  • 1 st
    schalottenlök
  • räkskal från 1 kg räkor
  • 2 msk
    tomatpuré
  • 1 msk
    kycklingfond
  • 1/3 st
    fänkål
  • 1 klyfta(or)
    vitlök
  • 1 kvist(ar)
    bladselleri
  • 1 msk
    smör
  • 1 dl
    vitt vin
  • 1 liter
    vatten
  • 2 dl
    grädde
  • ½ dl
    dill, skuren
  • 1 tsk
    dillfrön
  • salt och peppar

Så lagar du