Focaccia Pantesca

Tid:

Focaccia Pantesca.

Tid:

Frasig focaccia från den lilla ön Pantelleria utanför Sicilien. Servera den som tilltugg till drinken, på en buffé eller till en soppa till exempel. Brödet är bakat med vitt vin och får fin sälta från saltinlagd kapris- pantellerias stolthet.

Ingredienser

8–10 portioner

Focaccia

  • 25 g
    jäst
  • 2 ½ dl
    rumstempererat vitt vin (eller vatten)
  • 1 nypa(or)
    socker
  • 1 dl
    olivolja
  • ca 7 ½ dl
    vetemjöl
  • ½ tsk
    salt
  • extra olja för formen

Topping

  • ½
    rödlök, tunt skuren
  • 2 msk
    kapris inlagd i salt
  • färska eller torkade örter
  • 2 msk
    oliver
  • 1 tsk
    flingsalt
  • extra olivolja att pensla över

Så lagar du

Här kan du skriva ett inlägg