Fondue Carmen

Tillagningstid:

Några råa kött skivor, hela champinjoner, hackade lökar och kronärtskockor i en plått.

Publicerat:

Tillagningstid:

Flottyrstekt oxfilé, champinjoner, kronärtskockor med fyra såser. Rätten är ett svar från Carmen på Ninas krav att "lyxa till" sin kalops för att den ska passa publiken på Ninas.

Ingredienser

4 portioner

  • 700 g
    oxfilé, bitar
  • 150 g
    champinjoner, hela
  • 4
    små kronärtskockor, urtagna och klyftade
  • 1 liter
    neutral olja

Såser

  • 6
    äggulor
  • 5
    persiljestjälkar, krossade
  • ½ dl
    schalottenlök, hackad
  • ½ dl
    vitvinsvinäger
  • 1 dl
    vatten
  • 350 g
    smör, smält
  • 10
    vitpepparkorn, krossade
  • 1 tsk
    dragon
  • msk
    tomatpuré
  • 500 g
    små tomater, mogna
  • 1
    liten chili, hackad
  • 1
    röd paprika
  • 1
    gul lök, hackad
  • 4 klyfta(or)
    vitlök, hackade
  • 2 msk
    balsamvinäger
  • 1 tsk
    socker
  • dl
    persilja, hackad
  • ½ dl
    basilika, hackad
  • 3 msk
    citronsaft
  • 4
    sardeller
  • 2 msk
    kapris
  • dl
    olivolja
  • salt och peppar

Så lagar du