Formbakad fläskytterfilé med lingon- och gräddsås

Tid:

Tid:

Otroligt lättlagad och god kötträtt, där köttet blir saftigt och smakrikt eftersom det bakas i sin sås. Gammaldags gott utan besvär, tack för receptet Agneta Arnell i Hyssna! Jag föredrar urbenad fläskkotlettrad som inte legat i marinad och mörats.

Ingredienser

4 portioner

  • 800-1000 g
    fläskytterfilé (urbenad kotlettrad)
  • 1 tsk
    salt
  • 1 krm
    nymalen svartpeppar
  • 3 dl
    vispgrädde
  • 1 dl
    rårörda lingon
  • 4 msk
    koncentrerad kalvfond
  • 2 msk
    kinesisk soja

Till servering

  • 200-300 g
    brysselkål
  • smör
  • salt och nymalen svartpeppar
  • kokt potatis
  • svartvinbärs- eller annan gelé

Så lagar du

Här kan du skriva ett inlägg