Frangipane med citronkräm, grädde och jordgubbar

Tillagningstid:

Frangipane med citronkräm, grädde och jordgubbar

Publicerat:

Tillagningstid:

Ljuvlig dessert med frangipanebotten (det man gör mazariner av) med en syrlig citronkräm och färska bär ovanpå. Underbart gott!

Ingredienser

6 portioner

  • 200 g
    smör
  • 200 g
    socker
  • 200 g
    mandelmjöl
  • ½ kuvert
    saffran
  • 25 g
    sojamjöl
  • 25 g
    bovetemjöl
  • 4
    ägg
  • 1 nypa(or)
    salt

Citronkräm

  • ¾ dl
    färskpressad citronsaft (ca 1 citron)
  • rivet skal av 1 citron
  • 1 dl
    socker
  • 4
    äggulor
  • 0,5 dl
    vispgrädde

Topping

  • ca 5 dl
    färska jordgubbar
  • ca 3 dl
    vispad grädde till servering

Så lagar du