Frangipanemuffins

Fem muffins på en tallrik.

Publicerat:

Tillagningstid:

Ingredienser

12portioner

  • 200g
    smör
  • 200g
    socker
  • 200g
    mandelmjöl
  • 25g
    sojamjöl
  • 25g
    bovetemjöl
  • 4st
    ägg
  • 3msk
    honung
  • färska hallon, till dekorering

Topping

  • 100g
    cream cheese
  • 100g
    smör, rumstempererat
  • 100g
    florsocker
  • rivet skal av en lime
  • saften av ½ lime
  • 1tsk
    vaniljsocker

Så lagar du

1. Vispa samman rumstempererat smör med socker och honung tills det är ljust i färgen.

2. Tillsätt mandelmjöl och sedan äggen ett i sänder. Vispa till en jämn smet och tillsätt sedan, sojamjöl och bovetemjöl.

3. Slå upp i 12 stycken muffinsformar och baka i mitten av ugnen på 165 grader cirka 22–25 minuter.

4. Låt svalna och dekorera med topping och färska hallon.

Topping

1. Lägg alla ingredienserna i en bunke och vispa samman allt med en elvisp på högsta hastighet.

2. Lägg upp i en spritspåse och lägg in påsen i kylen cirka 20 minuter.

Dela det här receptet med dina vänner!