Fransk äppelkompott

Fransk äppelkompott.

Publicerat:

Tillagningstid:

En vuxen äppelkompott med kryddig, fyllig smak. Fin att servera till olika fläskrätter, till exempel porchetta.

Ingredienser

8portioner

  • 3dl
    cider
  • 50g
    smör
  • 8st
    äpplen, tex gravensteiner
  • 2msk
    honung
  • 2msk
    calvados (äppelbrännvin) eller mörk rom
  • 1st
    kanelstång

Så lagar du

1. Skala, kärna ur och skär äpplen i kvartar.

2. Stek äppleklyftorna i smör tills de fått lite färg.  Häll i honung, cider och Calvados och låt sjuda i 15 – 20 minuter tills äpplena mjuknat men fortfarande håller ihop.

3. Ta undan äpplena. Lägg i kryddor och låt resten av ingredienserna koka ner till en tjock sås. Smaka av med honung och häll över äpplena. Låt svalna.

Dela det här receptet med dina vänner!