Crème Ninon med groddar och skott

Tid:

Soppan i en svart skål och två skedar, en servette och groddar i bredvid.

Tid:

Den här klassiska ärtsoppan får en ny twist när ärtorna ersätts med krispiga groddar och fräscha skott. Den friska rätten fungerar som en lyxsoppa till veckoslutet serverad med pocherat ägg eller gravad lax, men uteslut mousserande vin så har du en ny klassiker till ärtsoppstorsdagarna. Receptet är inskickat av Samuli Laurikainen.

Ingredienser

4 portioner

  • 1 st
    schalottenlök
  • 1 klyfta(or)
    vitlök
  • 1 msk
    solrosolja
  • ½ liter
    grönsaksfond eller kycklingfond
  • ½ st
    citron, saften
  • 85 g
    groddar av gröna ärtor
  • 85 g
    groddar av röda och gröna linser
  • 100 g
    skott av alfalfa och rödklöver
  • 100 g
    babyspenat, valfri för mera färg
  • 2 dl
    vispgrädde
  • 2 dl
    mousserande vin, torrt
  • efter smak
    salt och cayennepeppar

Så lagar du