Fransk nougat med pistagenötter

Fransk nougat med pistagenötter.

Publicerat:

Tillagningstid:

Imponera med Mette Blomsterbergs hemlagade franska nougat.

Ingredienser

10portioner

  • 40g
    pistagekärnor
  • 150g
    mandel
  • 250g
    socker
  • 125g
    vatten
  • 100g
    glukos
  • 125g
    honung
  • 75g
    äggvita
  • 1tsk
    florsocker

Så lagar du

1. Koka mandlarna snabbt och häll av vattnet. Skala mandlarna genom att trycka ut dem ur skalet.

2. Rosta pistagekärnor och mandlar i ugnen på 150 grader i cirka 5 minuter. Kyl.

3. Koka socker, vatten och glukos i en kastrull till 140 grader. Använd termometer. Tillsätt honungen och koka till exakt 148 grader.

4. Vispa till lätt maräng med elvisp. Häll den varma sockerlagen i marängen lite i taget under vispning. Fortsätt vispa tills massan är slät.

5. Skrapa ut massan på ett teflonpapper eller bakplåtspapper och arbeta in de rostade nötterna i massan.

6. Lägg massan i en form, cirka 18x18 centimeter, klädd med bakplåtspapper.

7. Låt svalna i rumstemperatur, gärna till nästa dag.

8. Tag loss nougaten ur formen och strö över florsocker. Skär i lagom stora bitar med en vass kniv.

Dela det här receptet med dina vänner!