Fransk potatissallad

Fransk potatissallad.

Publicerat:

Tillagningstid:

Klassisk potatissallad som passar både till schnitzel och kallskuret. Perfekt till vårens och sommarens smaker! Jag gillar att skiva i rädisor som ger vacker färg, krispighet och blir en god smakbrytning. Knepet är att koka potatisen med skal och blanda den med dressing medan den fortfarande är ljummen. Då sugs de goda smakerna från dressingen in i potatisen och blir helt magiskt gott! /Susanne

Ingredienser

4portioner

  • 1kg
    fast potatis
  • 1
    gul lök, hackad
  • 1msk
    fransk senap
  • 2msk
    vinäger (valfri sort)
  • 0,75dl
    matolja tex raps- eller solrosolja
  • salt och vitpeppar

Valfritt

  • kapris och skivade rädisor

Så lagar du

1. Koka potatisen med skal.

2. Hacka under tiden lök och vispa ihop dressingen: vispa senap och vinäger och tillsätt oljan försiktigt. Smaka av med salt och peppar och ev kapris.

3. Häll av kokvattnet och låt potatisen ånga av. Skala potatisen när den svalnat något.

4. Skär i skivor och blanda försiktigt med lök och dressing. Om potatissalladen känns för stabbig så rör ner några matskedar kokande vatten.

Dela det här receptet med dina vänner!