Pauls fräscha sommarsallader

Pauls fräscha sommarsallader

Publicerat:

Fyra härligt goda saller som passar till alla tillfällen.

Ingredienser

Blomkålsallad med rökt böckling, kapris och gräddfil

  • 1
    blomkål
  • ½
    gurka
  • 1
    färsklök, skivad
  • 2
    böcklingar
  • 1
    citron
  • 1-2dl
    gräddfil
  • 2msk
    kapris

Solvarma tomater, räkor och marinerat bröd

  • 8
    tomater
  • ½
    gurka
  • ½
    äpple, grönt
  • 2
    paprikor
  • 300g
    surdegsbröd
  • ½
    vitlöksklyfta
  • 1msk
    vitvinsvinäger
  • 2msk
    olivolja
  • 3dl
    räkor
  • tabasco
  • basilika

Potatissallad med späda morötter, mandel och rostbiffdressing

  • 25
    färska potatisar
  • 1knippa(or)
    späda morötter
  • 1knippa(or)
    ramslök
  • 1
    skiva citron
  • 3msk
    matolja
  • 200g
    rostbiff
  • timjan
  • salt, svartpeppar
  • (färskost)

Jordgubbsallad med vispgrädde, olivolja och fläder

  • 2liter
    jordgubbar
  • 1dl
    vispgrädde
  • 1dl
    flädersaft
  • 3msk
    olivolja
  • 1
    citron

Så lagar du

Blomkålsallad med rökt böckling, kapris och gräddfil

1. Koka ¾ av blomkålshuvudet i lättsaltat vatten och kyl i kallt vatten.

2. Grovriv övrig blomkål och marinera i citronskal, juice och olivolja. Smaka av med salt och peppar.

3. Blanda blomkål med tärnad gurka, kapris och skivad lök. Plocka böckling över salladen och toppa med gräddfil.


Solvarma tomater, räkor och marinerat bröd

1. Riv 2 st tomater, 1/5 dels gurka, ½ äpple och ½ paprika på rivjärnet. Blanda med vinäger,½ riven vitlök, vinäger och olivolja.

2. Smaka av med salt, svartpeppar och tabasco.

3. Tärna brödet och blanda med dressingen. Låt dra. Skär övrig tomat och låt tempereras i solen. Blanda med tärnad gurka, skivad paprika och räkor.

4. Fördela brödet i salladen och toppa med räkor och basilika.


Potatissallad med späda morötter, mandel och rostbiffdressing

1. Skrubba potatis och lägg i en kastrull med lättsaltat vatten, ramslök och citronskiva. Koka tills nästan klara. Lägg i morötter i c. 2min. slå bort vatten och kyl i kallt vatten. Häll av och låt rinna av.

2. Rosta hackad mandel med lite salt. Blanda med citron och strimlad ramslök.

3. Skär rostbiff i tunna strimlor. Salta och peppra runt om och stek hastigt. Skär i tärningar och blanda med mandeldressing. Späd med neutral olja.

4. Fördela potatis och morötter i botten. Toppa med rostbiffdressing och färskost.


Jordgubbsallad med vispgrädde, olivolja och fläder

1. Skölj och dela jordgubbar. Blanda med flädersaft och fördela på fatet. Vispa grädde och klicka ut. Ringla olivolja över och riv citronskal över helheten.

Dela det här receptet med dina vänner!