Fräscha soppor och smoothies
Publicerat:
2015-01-13Ingredienser
4portioner
Rawfoodsoppa på tomat och ingefära
- 2morötter
- 3mogna tomater
- 1blekselleristjälk
- 1mskcitronsaft
- 2cmingefära
- 3dlvatten
- sallt och peppar
Tomatsalsa med koriander
- 2schalottenlökar
- 10cmgurka
- 3tomater
- ½paprika
- 1msklimesaft
- 1mskolivolja
- 1kruk(or)koriander
Rödbetssmoothie med jordgubbar
- 2rödbetor
- 4dljordgubbar
- ½avocado
- 2cmingefära
- 1tskacaipulver
- 2dlbabyspenat
- 1dlmandelmjölk
Topping till smoothie
- 1dlhallon
- 1dljordgubbar
- kokosflingor
Så lagar du
Rawfoodsoppa på tomat och ingefära
Välgörande detoxsoppa med tydlig smak av ingefära och morot. Perfekt för att hålla förkylningar på armlängds avstånd.
Räcker till två portioner.
1. Skölj och skala morötterna och dela dem i bitar. Skölj och dela tomaterna. Skölj och skiva bleksellerin.
2. Mixa alla ingredienser i en blender till en slät soppa. Smaka av med salt och peppar.
3. Häll upp soppan i skålar.
Garnera med grönsakssalsa.
Tomatsalsa med koriander
Ett utmärkt och uppskattat tillbehör som kan serveras som sallad eller användas som topping till olika soppor.
Räcker till två portioner.
1. Skala lökarna och finhacka dem. Skala gurkan, ta bort kärnhuset och skär i små tärningar.
2. Kärna ur tomaterna och paprikan och tärna fint.
Blanda alla ingredienser i en skål och servera.
Rödbetssmoothie med jordgubbar
Ljuvliga smaker med sötman från rå rödbeta och jordgubbar och stinget från ingefära. En riktig detoxklassiker.
Räcker till två portioner.
1. Skala rödbetorna och dela dem i små bitar.
2. Skölj och snoppa jordgubbarna. Gröp ur avokadons fruktkött. Skala och skiva ingefäran tunt.
3. Lägg allt i en blender och mixa till en slät smoothie. Tillsätt rödbetsbi- tarna några i taget.
4. Häll upp i skålar och toppa med jordgubbar, hallon och kokos.
Topping
1 dl hallon
1 dl jordgubbar
kokosflingor