Frasiga fröpanerade svamppuffar med grönsallad

Svamppuffar med grönsallad på en stentallrik och en hel svamp i bredvid.

Publicerat:

Tillagningstid:

En råvara i högsäsong och en intressant framtidsgröda, hampa, blir smakbärare i denna delikata svamppuff. Vill du ha variation i svamprepertoaren får du den här.

Ingredienser

4portioner

  • 1msk
    olivolja
  • 1
    purjolök, fint hackad
  • 300g
    svamp, finhackad
  • 1knippa(or)
    dill, hackad
  • 1msk
    smör
  • 3msk
    vetemjöl
  • 1dl
    växtmjölk
  • 1dl
    manchegoost, riven
  • salt och peppar

Till paneringen

  • 2
    ägg, lätt vispade
  • dl
    hampafrön och sesamfrön grovt, mixade

Smaksatt yoghurt

  • 1st
    citron, saft och zest
  • 2dl
    turkisk yoghurt
  • ½dl
    tahini
  • 1
    vitlöksklyfta
  • salt och peppar

Så lagar du

1. Hetta upp oljan i en panna. Fräs lök och svamp i ca 5 minuter.

2. Smaksätt med salt och peppar. Tillsätt smöret och låt smälta, gå ner med mjölet och därefter växtmjölken under omrörning tills det tjocknat.

3. Rör ner den rivna osten, dillen och smaka av med salt och peppar. Häll över i en skål och kyl ner.

4. Forma till små biffar och doppa i äggsmeten. Panera med hampa- och sesamfrön och stek på medelvärme.

Smaksatt yoghurt

1. Pressa vitlöken och blanda alla ingredienserna till yoghurten.

Servera med en rejäl grönsallad.

Tips

Hyvla gärna t.ex. betor, morot eller fänkål tunt över grönsalladen. Det ger mera struktur till salladen. Du kan också använda vad som helst typer av svamp t.ex. skogssvamp, shiitake eller portabello.

Dela det här receptet med dina vänner!