Frasiga korgar till desserter

Frasiga korgar till desserter

Publicerat:

Tillagningstid:

Frasiga korgar till desserter gör du enkelt av vårrulledeg. Goda att fylla med glass eller grädde och bär eller frukt.

Ingredienser

6portioner

  • 6st
    ark vårrulledeg (ca 20x20cm)
  • 2msk
    smält smör
  • 2msk
    strösocker

Mandelfyllning till 6 korgar

  • 3dl
    vispgrädde
  • 125g
    finriven mandelmassa
  • 25g
    rostade mandelspån
  • bitar av apelsiner eller bär av olika slag

Glass med 6 korgar

  • ½liter
    glass, t ex punsch-russin-, vanilj- eller valnötsglass

Chokladsås

  • 1dl
    vatten
  • 1dl
    kakao
  • 1 ½dl
    muscovadosocker eller 1 dl strösocker (100 g)

Så lagar du

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Tina vårrulledegen i förpackningen.
  3. Smält smöret och pensla 6 cocotteformar med smör. Lossa arken och lägg ett ark i varje form.
  4. Pensla med smör och strö på socker.
  5. Grädda på plåt mitt i ugnen 8–10 minuter tills de får fin färg. Låt svalna och lossa försiktigt.

Mandelfyllning

  1. Vispa grädden och blanda med mandelmassa.
  2. Fördela i formarna och garnera med mandelspån och bitar av skivade apelsiner eller bär. Servera.

Chokladsås

  1. Vispa samman vatten, kakao och socker i en kastrull.
  2. Koka upp och låt sjuda 3–5 minuter tills såsen börjar tjockna. Låt svalna.

Glassfyllning

  1. Fördela glassen i skålarna. Ringla på lite chokladsås och servera.

Tips!

Plasta in överbliven deg mycket väl och frys in på nytt. Det är viktigt att degen inte torkar.

Dela det här receptet med dina vänner!