Frasiga potatisplättar med romsås

Plätt på tallrik med sås

Publicerat:

Crepe Vonassiennes serveras med fluffig och syrlig romkräm som piffig kvällsvickning eller varför inte som förrätt.

Ingredienser

  • 250g
    potatis
  • 10cl
    mjölk
  • 2
    ägg
  • 3
    äggvitor
  • 2msk
    vetemjöl
  • 1msk
    crème fraiche
  • 75
    skirat smör
  • 1
    liten schalottenlök
  • ½dl
    vitvinsvinäger
  • ½dl
    hackad dragon
  • 50g
    rom
  • 1dl
    vispad crème fraiche

Så lagar du

1. Koka potatis i saltat vatten, gör en puré med mjölk och creme fraiche. Låt svalna. 

2. Tillsätt mjöl och sedan ett ägg i taget. 

3. Vispa äggvitorna hårda och vänd ner i purén. 

4. Stek crepen i het panna med lite skirat smör.

5. Finhacka löken och koka ihop med vinäger tills det är torrt. Låt svalna och blanda med vispad creme fraiche, finskuren dragon och rom.

Dela det här receptet med dina vänner!