Mauds frasvåfflor

Våffla med sylt och grädde.

Publicerat:

Tillagningstid:

Det här är det bästa receptet på frasiga våfflor. Lika goda till söta som till salta tillbehör. Det har blivit en favorit att servera dem som förrätt med löjrom, gräddfil och lök.

Ingredienser

4portioner

  • 2dl
    vatten, gärna vichyvatten eller liknande
  • 2krm
    salt
  • 3dl
    vetemjöl
  • 3dl
    vispgrädde
  • smör

Så lagar du

1. Vispa samman vatten, salt och mjöl till en klumpfri smet. Vispa grädden i en annan skål. Vänd sedan ner den i smeten.

2. Pensla våffeljärnet med smör och låt det bli riktigt hett. Häll i cirka ¾ dl smet och grädda ett par minuter tills våfflan fått färg.

3. Lägg de färdiga våfflorna på galler, medan du gräddar resten av smeten.

Dela det här receptet med dina vänner!