Frasvåfflor

våfflor

Publicerat:

Tillagningstid:

Ett våffelrecept med två olika förslag på fyllningar, en söt och en salt. Receptet ger dig ca 8 våfflor.

Ingredienser

8portioner

Grundrecept:

  • 75g
    smör
  • 4dl
    vetemjöl
  • 1/2tsk
    salt
  • 1/2tsk
    bakpulver
  • 2 1/2 dl
    mjölk
  • 2 1/2dl
    vatten, gärna kolsyrat

Söt fyllning:

  • Använd valfri fyllning, till exempel kakao, vanilj, socker eller kokosflingor.

Salt fyllning:

  • Använd valfria grönsaker såsom sötpotatis, morötter, grönkål eller spenat

Så lagar du

  1. Smält smöret.
  2. Blanda mjöl, salt och bakpulver. Häll i mjölken och hälften av vattnet. Vispa till en slät smet. Tillsätt resten av vattnet och smöret och vispa ihop.
  3. Dela upp smeten i två olika skålar. Den ena fyllningen ska smaksättas med söta ingredienser och den andra med salta ingredienser.
  4. Pensla våffeljärnet med lite smör innan du gräddar första laggen. Grädda våfflorna.
  5. Dekorera söta våfflor med valfri dekoration såsom grädde och bär.

Tips!

Våffeljärnet ska vara riktigt hett och våfflorna ska ätas nygräddade. Nygräddade våfflor kan hållas varma medan resten av satsen gräddas. Lägg dem då glest på galler i 75–100 ugnsvärme. Låt dem inte ligga för länge för då torkar de!

Förslag till tillbehör:

Söt fyllning: Tjnuskisås. Recept hittar du här

Salt fyllning: Skagenröra. Recept hittar du här

 

Dela det här receptet med dina vänner!