Fred Taikons langos

Langos – både som huvudrätt och efterrätt.

Publicerat:

Tillagningstid:

Fred Taikon introducerade maträtten langos i Sverige när han lagade och serverade den på olika platser och festivaler i Sverige. Nu lär han ut sitt hemliga recept till programledaren Barbi Jakowicz i Kiravas.

Ingredienser

10portioner

  • 1kg
    vetemjöl
  • 1paket
    jäst
  • ½liter
    ljummet vatten
  • 1msk
    salt
  • olja till fritering

Förslag till fyllningar

  • Räkor, rom, ost, lök, skinka och gräddfil eller sylt, grädde eller nötcrème.

Så lagar du

1. Blanda i jästen i ljummet vatten.

2. Tillsätt vetemjöl och salt.

3. Knåda degen så den inte blir för hård eller lös, konsistensen ska vara samma som bröddeg.

4. Låt degen ligga kvar i bunken 30-45 min med plast eller kökshandduk på.

5. Värm olja i en djup stekpanna.

6. Fördela och forma degen med händerna och lägg dem sedan i den varma oljan .

7. Friterat langosen på varje sida tills de har fått en gyllenbrun färg

8. Välj ditt pålägg som kan vara allt ifrån räkor, kaviar, ost, lök, skinka och gräddfil till en efterrätt langos med sylt, grädde eller nötcrème.

Dela det här receptet med dina vänner!