Fredagspuckar
Tillagningstid:

Publicerat:
2012-10-24Tillagningstid:
Ingredienser
4 portioner
- 7-8 hgKassler
- 2 paketDjupfrysta smördegsplattor
- 250 gRiven ost
- 1Ägg
- Italiensk salladskrydda
- Sesamfrö
- Sallad
- Röd och gul paprika
- Gurka
- Finhackad rödlök
Så lagar du
- Tina smördegen och kavla ut i stora kvadrater (ungefär 20 x 20 cm).
- Skär kasslern i skivor.
- Varva sen kassler, ost och italiensk salladskrydda på de utklavlade degbitarna (två skivor kött på varje) och packa ihop till täta paket.
- Lägg skarvarna nedåt på bakplåtspappret.
- När du har gjort fina paket av alltihop, penslar du med uppvispat ägg och strör över sesamfrön.
- Grädda i 225 grader tills puckarna fått fin färg (cirka 20 minuter).
- Servera tillsammans med en generös sallad på blandade salladssorter (ruccola, plocksallad, frisé), finhackad rödlök, gul och röd paprika skuren i stora bitar samt gurkstänger. Toppa salladen med lite flingsalt och italiensk salladskrydda och stänk över en gnutta vitvinsvinäger och olivolja.