Frisk äppelcreme till rökt kött

Frisk äppelcreme till rökt kött

Publicerat:

Tillagningstid:

Rökt kött hör julbordet till, men sältan och röksmaken kräver tillbehör som matchar och friskar upp. Som den här lättgjorda röran, med söta och fräschör från äpplen och rondör av färsk pepparrot. Receptet ger 6-7 portioner på en buffé. Går snabbt att göra, men behöver stå 2 timmar i kylen.

Ingredienser

6 - 7portioner

  • 400g
    tunt skivat rökt kött, tex fårfiol, renstek eller rådjur
  • 1påse(ar)
    finbladig sallad
  • lite rapsolja, gärna kallpressad

Äppel- och pepparrotscrème

  • 2-3st
    syrliga svenska äpplen
  • 3cm
    färsk pepparrot
  • ½dl
    majonnäs
  • ½dl
    crème fraiche, 34%
  • 1-2krm
    salt
  • vetpeppar

Så lagar du

1. Creme: Tvätta och strimlar äpplena fint, eller riv äpplena på grova sidan av rivjärnet. Finriv den skalade pepparroten. Blanda majonnäs, crème fraiche och kryddor, vänd ner äpple och pepparror och låt dra i kyl ett par timmar.

2. Servering: Bottna ett fat med salladen, ringla över lite olja. Lägg upp köttet vackert och arrangera äppelcremen som en rand i mitten.

Dela det här receptet med dina vänner!