Friterad bläckfisk med grapefrukt och avokado

Friterad bläckfisk med grapefrukt och avokado.

Publicerat:

Tillagningstid:

Avokado och citrus är en klassisk kombination, som också funkar med smaker från havet.

Ingredienser

Huvudingredienser

  • bläckfisk
  • avokado
  • grapefrukt

Övriga ingredienser

  • salt och peppar
  • färsk koriander
  • socker
  • olivolja
  • vitlök
  • chiliflakes
  • mjöl
  • olja att fritera i

Så lagar du

1. Riv det färgglada skalet från grapefrukten (zest) och spara.

2. Skär av toppen och botten på grapefrukten och skala resten med en kniv. Skär ut grapefruktfiléerna så att endast det rena fruktköttet kommer med. Skär varje filé i minder bitar. Gör detta över skålen du tänekr använda, så att fruktsaften tas tillvara.

3. Skala och tärna avokadon. Lägg i grapefruktskålen och tillsätt salt, peppar och färsk hackad koriander. Smaka av med en liten mängd socker.

4. Riv lite vitlök och värm på låg värme i olivolja tillsammans med grapefruktzest och chiliflakes, så att smakerna förenas men inte riktigt tillagas.

5. Skär bläckfisken i ringar. Även "vingar" och tentakler går att använda. Vänd bläckfisken i lite mjöl. Fritera i het olja på 30- 40 sekunder. Låt rinna av på papper.

6. Lägg upp sallad och bläckfisk på en tallrik. Ringla över den smaksatta oljan.

Dela det här receptet med dina vänner!