Friterad brysselkål med kaneldipp

Tid:

Friterad brysselkål med kaneldipp.

Tid:

Fräscht småplock till glöggmingel eller julbordet.

Ingredienser

4–8 portioner

  • 1
    nät brysselkål
  • 1 tsk
    bakpulver
  • 2 tsk
    havssalt
  • 3 liter
    vatten
  • 150 g
    kikärtsmjöl
  • 200 g
    vatten
  • ½ tsk
    havssalt
  • 1 liter
    matolja till fritering

Dippsås

  • 2 dl
    soyghurt
  • 1 krm
    kanel, malen
  • ½ tsk
    timjan
  • 2 krm
    spiskummin
  • ¼ tsk
    havssalt

Till servering

  • 1
    rödbeta, kokt och inlagd
  • 1
    schalottenlök

Så lagar du

Här kan du skriva ett inlägg