Friterad tonfisk med böngroddssallad och sesamsås

Tid:

Friterad tonfisk med böngroddssallad och sesamsås.

Publicerat:

Tid:

En fräsch och lite lyxig rätt med tonfisk, krispig asiatisk sallad och krämig sesamsås.

Ingredienser

4 portioner

  • 1 bit(ar)
    tonfisk, ca 600 g
  • salt
  • vetemjöl
  • 1
    stort ägg
  • 1 dl
    panko
  • ca 1 liter
    olja till fritering, t ex rapsolja

Sesamsås

  • 1
    ägg
  • 1 msk
    pressad lime
  • 3 msk
    neutral olja
  • 1 msk
    sesamolja
  • 2 msk
    sesamfrön, gärna ljusa och svarta
  • ½ tsk
    salt

Böngroddssallad

  • ca 200 g
    färska böngroddar
  • 2
    morötter
  • 3
    salladslökar
  • 1
    röd spansk pepparfrukt
  • 1-1 ½ dl
    jordnötter
  • 1 kruk(or)
    koriander

Dressing

  • 1 msk
    pressad lime
  • 1 msk
    fisksås
  • 2 tsk
    strösocker
  • 2 tsk
    färsk ingefära, finriven

Så lagar du